tiistai 2. marraskuuta 2010

Kynttilämagiaa

Kynttilöillä loitsinta ei varsinaisesti kuulu suomalaiseen noituuteen, mutta esittelen tämän kuitenkin, sillä onhan kynttilöihin aikojen saatossa yhdistetty mitä erilaisimpia tapoja ja taikoja, uskomuksia, ja rituaaleja niin eri kulttuureissa kuin uskonnoissakin. Lisäksi kynttilämagia sopii vähän kaikille, ja sitä voi harrastaa sekä yksin että ryhmässä, edellyttäen tietenkin, että (ryhmässä) teillä kaikilla on sama päämäärä.

Kynttilä yhdistää simppelisti tulen ja maan elementit. Kynttilät kuuluvatkin melkeinpä noitien perustarvikkeisiin, ja oikein käytettynä kynttilä voi olla todella voimakas, maaginen väline jonka avulla toiveet toteutuvat. Kynttilöiden käyttäminen maagisina välikappaleina on eräs yksinkertaisimpia noituuden muotoja, johon ei todellakaan tarvita muuta kuin se kynttilä (..ja ok; tulitikut).
 
Kynttilän Valinta

Itse/käsintehtyjen kynttilöiden oletetaan usein olevan tässä parhaimpia/vahvimpia, mutta kyllä kauppojen tusinakynttilätkin sopivat käyttöön ihan yhtä hyvin. Itse suosittelisin kuitenkin aina valitsemaan läpivärjätyn, eli yksivärisen kynttilän. Pintavärjätyt kynttilät ovat siis tavallaan kaksivärisiä (koska se sisus on aina valkoinen), tosin, jos valkea-muuväri -yhdistelmä sopii pyrkimyksiisi parhaiten, go for it. Tärkeintä tässä, kuten kaikissa muissakin suorittamissasi, kynttiläpohjaisissa maagisissa rituaaleissa, on, että käyttämäsi kynttilä on puhdas, ehyt, ja todellakin; käyttämätön. Listaan tähän muutaman hyvän muistisäännön rituaaleissa käytettävien kynttilöiden käytöstä:

-Älä milloinkaan käytä katkennutta/taittunutta, tms. kovin rikkonaista kynttilää. (Itse vältän rituaalikäytössä myös lattialla käyneitä kynttilöitä, vaikka ne olisivatkin ehjiä).
-Älä, edellä mainitusta syystä, myöskään koskaan käytä kynttilöitä, joita joudut vuolemaan kapeammiksi että ne mahtuisivat kynttilänjalkaan (hanki ennemmin sopivan kokoinen jalusta). Sitävastoin on ok "vuorata" kyntilänjalkaa foliolla, jotta kynttilä pysyy paikoillaan napakasti eikä kaadu.
-Kaikkien muiden taianteontoteutusvälineiden tavoin parhaimpia ovet tietenkin kynttilät, joista et ole maksanut mitään, ja joita kukaan muu ei tiedä sinun omaavan.
-Itse/käsintehdyt kynttilät ovat yleensä energisesti vahvimpia. Eikä siis ole väliä, vaikka valmistaisitkin kynttiläsi kierrätysmateriaaleista. Pieni maaginen "kynttiläjuuri" voi jopa edesauttaa kynttilöillä yrittämääsi saavutusta, etenkin, jos uudet, maagiset kynttiläsi on valettu samaan tarkoitukseen käytettyjen kynttilöiden pätkistä ja valutähteistä.
-Sytytä kynttilä aina tulitikulla, tms. palavalla puulla (koska se ei mitenkään ole ristiriidassa "maa-tuli" - elementtien kanssa. 
-Kuten monimutkaisimmissakin rituaaleissa, käytettävän kynttilän tulisi myös pystyä kuvastamaan omia pyrkimyksiäsi, joko väriltään ja/tai muodoltaan, sillä kynttilän tehtävänä on luoda yhteys tavoiteltavan asian ja loitsijan välille, mikä samoin helpottaa halutun asian toteutumista.

Valittua (kaupan) kynttilää ei yleensä erikseen tarvitse puhdistaa ei-toivotuista energioista, ellei kysessä ole kirpputorilta, tms. välikäden kautta saatu kynttilä. Jos haluat välttämättä puhdistaa myös kaupan kynttilät, usein riittää että niille ripauttaa vähän suolaa tai leyhyttää niille pahaa karkottavan suitsukkeen (,kuten mänty tai santeli,) savua. Eli, puhdistaminen ei koskaan ole huono juttu tehdä.
Kuten monien muidenkin rituaalien, myös kynttilämagian mainitaan olevan tehokkainta täydelläkuulla suoritettuna, mutta myös kasvavan kuun sanotaan edistävän lopputulosta positiivisesti. Riippuu tietenkin aina siitä, mihin kukin noita pyrkii. Kynttilää voi käyttää niin tavoitteiden saavuttamiseen, eteenpäin pääsemiseen, ja selviytymiseen, kuin ongelmien ratkaisuun, suojeluun, ja parantamiseen.

Voit myös valita tarkoituksiisi sopivan kuumerkin tai viikonpäivän tukemaan valitsemaasi kuun vaihetta taianteossasi. Pidä kuitenkin mielessäsi, että mitä tarkemmin määrittelet maagisen ajankohtasi, sitä kauemmin voi mennä ennen kuin pääset kokeilemaan kynttilämagiaasi.
Sorry, mutta monesti noituudessa kärsivällisyys on valttia ;)

Kyntilöiden Värien Merkitys

Laitan tähän lyhyen listan kynttilöiden väreistä ja niiden merkityksestä pähkinänkuoressa (lue eteenpäin).
Mainittakoon, että seuraavassa listassa mainitut vaivat eivät siis tarkoita mitään värin itsensä aiheuttamaa, vaan väriä, jolla hoitaa k.o. vaivaa:

Punainen: Voimakas energia, terveys, intohimo, voima, rohkeus, agressiivisuus, seksuaalisuus,  kevytkenkäisyys, naistenvaivat, henkiolennot,
Vaaleanpunainen: Rakkaus, hellyys, ihastuminen, romantiikka, ihmissuhteet, ystävyys, kiltteys, pelkotilat
Oranssi: Itsevarmuus, oikeudentaju, politiikka, laki, ura, opiskelu, virkistyminen, energia, syömishäiriöt, anorexia
Keltainen: Ystävyys, bestikset, sisäinen lapsi, viehätysvoima, äly, muisti, mielikuvitus, luovuus, mielialojen vaihtelut, syömishäiriöt, bulimia
Vaaleanvihreä: Terveys, hedelmällisyys, äitiys, onni, tasapaino, henkiset kivut, valehtelu, päihde-ongelmat
Vihreä: Raha, omaisuus, eteneminen, viisaus, taito, fyysiset kivut, hermostuneisuus
Sininen: Sisäinen rauha, tieto, inspiraatio, parannus, onnellisuus, suojelus, viehkeys, harhakuvitelmat, ahmimishäiriöt, henkien karkotus
Tummansininen: Alitajunta, henkisyys, meditointi, psyyke, paranormaali taso, hallinta, auktoriteetit
Violetti: Omaisuus, henkiset kyvyt, parantaminen, meditointi, moraali, hulluus, kuolema
Purppura: Sisäinen voima, spirituaalisuus, puhtaus, magia
Ruskea: Viisaus, turvallisuus, keskittymiskyky, hyvinvointi, eläinyhteys, paino-ongelmat
Musta: Suojelus, karkotus, hallinta, vapautus, uudistus, salaisuudet, suru, kaipaus
Valkea: Siveys, neitseys, puhtaus, kauneus, enteet, pelkotilat, sisäinen rauha, kuolema
Kulta: Rikkaus, ahneus, arvokkuus, komeus, itserakkaus, moraali, jumalat
Hopea: Intuitio, unet, hyväksyntä, kauneus, enteet, näyt, anteliaisuus, jumalattaret

Esittelemäni lista EI OLE siis mikään ehdoton sääntökokoelma, vaan pelkästään kaikkia keltanokkia alkuun auttava ehdotelma. Kuten saatoit huomatakin, yksi väri voi kuvastaa monia erilaisia asioita, esim. Punainen voi kuvastaa sekä intohimoa ja rakkautta, ja keltainen herkkyyttä ja ystävyyttä. Eri ihmisille eri värit voivat myös edustaa erilaisia asioita, esim. Yhtä musta rauhoittaa, ja toiselle se on surun väri. Yksi näkee vihreän parantavana, toinen kokee siinä ahneuden, ja jne. jne. Mikäli siis esim. kultainen edustaa sinulle rahaa paremmin kuin vihreä, käytä kultaista kynttilää jos haluat tavoitella vaurautta. Monet valitsevat kynttilän myös lempivärinsä perusteella, tai käyttävät vaan jotain perusväristä, neutraalia "jokapaikankynttilää" (kuten punainen tai valkoinen). Pääasia, että sinulla on edes se yksi kynttilä siinä, auttamassa sinua keskittymään päämäärääsi. Ja tässä harjoituksessa keskittyminen usein onnistuu parhaiten juuri sen sinulle oikean värisen kynttilän avulla :)

Loitsun Laatiminen

Kun olet valinnut sopivan kynttilän, tarvitset sitä käyttääksesi vielä pienen, simppelin mantran, eli loitsun.
Vaikka et pitäisikään itseäsi mitenkään lahjakkaana kynäniekkana, niin ei haittaa, tämä on todella ihan superhelppoa:

-Kirjoita halutessasi vaikka ensin paperille parilla rivillä, mitä haluat saavuttaa, tai mistä ongelmastasi vaikka haluat eroon. Esimerkiksi:
"Meillä on koulussa tulevalla viikolla tärkeä koe, ja pelkään, etten muista mitään. En halua reputtaa tässä kokeessa".
-Mieti, voisitko sanoa äskeisen jotenkin yksinkertaisemmin, ja kirjoita siitä versonnut lyhennös ylös. Esim. "Koe hermostuttaa/pelottaa, haluan muistaa kaiken".
-Tällaisen tiivistelmän voit sitten helposti muuntaa runomuotoon: "Vaikka koe pelottaa, vastaukset haluan muistaa". Voit toki myös käyttää alkuperäistä lyhennelmääsi, mikä vain on helpointa.
Värssyn riimittäminen auttaa yleensä muistamaan hokeman paremmin, mutta runoelmasi ei tietenkään tarvitse olla riimitelty, jos vaikka koet sen liian hankalaksi. Pääasia, että itse muistat mantrasi.

Kynttilän Käyttäminen

Kun olet saanut editoitua loitsusi sinulle toimivaan muotoon, sinun tarvitsee vain hiljentyä kynttiläsi ääreen, ja sytyttää kynttilä. Mikäli sinulla on apuhenkiä, jumaluuksia tai vastaavia, voit halutessasi pyytää kyseisen henkiolennon läsnäoloa, siunausta ja opastusta magiallesi, jotta loitsusi toimisi, mutta se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska energia toteuttaa on loppupeleissä sinussa itsessäsi.

-Keskity kynttilään, ja sano jokin avausloitsu/virke, kuten "Taika/maaginen kynttilä, taika/maaginen liekki, kuule loitsuni (/loitsumme), ja auta minua (/meitä)".( Tai voit itse keksiä jonkin paremman, helpommin muistettavan hokeman).
-Katsele kynttilää ja sen kaunista liekkiä, ajattele tilannetta johon haluat muutosta tai apua, ja toistele loitsumantraasi (katso edellinen kohta) kynttilän äärellä n. 5-15 min.
-Lopuksi hiljenny hetki, ja kiitä sekä kynttilää (sekö nitä mahdollisia apuhenkiäsi), ja anna kynttilän palaa loppuun.
*Mikäli tavoittelemasi asia on luonteeltaan iso ja hankala, kannattaa uusia loitsusi säännöllisesti seuraavina päivinä, joten puhalla kynttilä vaan sammuksiin rituaalin lopussa, ja toista rituaalisi samalla kynttilällä seuraavana päivänä, jne. kunnes kynttilä on lopulta palanut loppuun.

*Mikäli haluat esim. polttaa päämäärääsi tukevaa suitsuketta loitsun aikana, tai sivellä käyttämäsi kynttilän sopivalla öljyllä ennen rituaalia, voit tehdä niin. Voit myös halutessasi meditoida, tai vaikka peseytyä rituaalisesti ennen loitsua, tai jos sinulla on jotain muita omia rituaaleja, joiden koet auttavan sinua pääsemään sopivaan vireeseen, voit suorittaa ne jos haluat. Jotkut ihmiset jopa kaivertavat kynttilänsä kylkeen symbolin, joka kuvaa heidän toiveitaan, tai käyttävät kynttilän lisäksi jotain taikaesinettä tai k.o. asiaa kuvaavaa objektia tai ikonia apuna. Osa taas sytyttää useita kynttilöitä. Jos sinusta tuntuu, että moinen auttaa/vahvistaa magiaasi yhtä peruskynttilää paremmin, voit toki tehdä niin, mutta tällaiset "loitsuntehostuskeinot" eivät ole millään tavalla välttämättömiä, kyllä se yksi kynttilä on kyllä ihan tarpeeksi voimakas ja riittävä itsessään :)

Ei kommentteja: