tiistai 20. heinäkuuta 2010

Sipulimisokeitto

5 dl Dashi-lientä
n. 1/2 dl Miso-lientä (lue eteenpäin)
1 Kuivattu siitakesieni
1 Viipaloitu valkosipulinkynsi
Pieni, suikaloitu sipuli
1 Kevätsipulinvarsi
Suolaa ja pippuria
 
Miso-liemi:
Miso-tahnaa
Kylmää vettä
-Kiehauta kupillinen vettä.
-Nosta vesi pois levyltä ja sekoita kuumaan veteen pari lusikallista miso-tahnaa. Sekoita hyvin.

Keiton valmistus:

-Laita kuivattu siitakesieni likoamaan n. 1/2 tuntia ennen valmistusta. Purista lionnut sieni kuivaksi ja viipaloi se (Voit käyttää tähän myös dashissa mahdollisesti käyttämäsi sienet)
-Kaada liemi kattilaan kuumenemaan
-Lisää valkosipuli, sipuli, pippuri ja sienet, keitä hiljalleen miedolla lämmöllä n.8-10 min. Vesi saa poreilla
-Lisää kevätsipuli, keitä vielä 5 min.
-Nosta kattila liedeltä, lisää miso-lientä vähän kerrallaan kunnes keitto tuntuu sopivan suolaiselta
-Tarjoile keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kera.

*Tämä ruoka on helppo syödä puikoilla. Ota hieman riisiä, ja hörppää keittokupin reunalta hieman lientä. Väliin tai lopuksi voit maistella keiton sattumia jotka on helppo pyydystää puikkoihin :)

Ei kommentteja: