perjantai 28. elokuuta 2009

Pieni Vauvakirja

Suomen Kirjallisuuden Seuran kustantamia opuksia on eksynyt hyllyyn yksi jos toinenkin. Pieni Vauvakirja kuuluu samaan sarjaan. Folkloresta ja uskomuksista pitävälle Kotonoidalle tämä oli aikoinaan hieno löytö vaikkei taloudessa lapsia olekaan.
Mainittakoon, ettei Pieni Vauvakirja keskity vauvoihin ja lapsiin samoin kuin ne vauvakirjat, joihin kirjataan ylös pikku Jari-Kaarinan syntymäajat, pituus ja paino ja päivä jolloin oma kakkakone otti ensimmäiset askeleet tms.

Pieni Vauvakirja on yleisesti lapsiin, syntymähetkeen ja vaikka nimen antamiseen pohjaava perinne- ja kansanuskomuskokoelma, josta selviää, mitä tarkoittaa jos lapsella on syntyesään hiuksia, tai jos kummitäti syö ylenmäärin kastejuhlassa? Tiedätkö, tuleeko lapsi olemaan varttuessaan onnellinen vai onneton?

Kirjan lopussa lista kirjallisuuslähteistä, ja mielenkiintoiset jälkisanat lapsista ja niiden hankkimisesta, sekä heidän asemastaan yhteiskunnassamme ennen ja nyt. Kirjan on kuvittanut Veera Näsänen.

+Pienikokoinen kirja, ei vie paljoa hyllytilaa.
+Hauska kuvitus, sopivasti ympäri kirjaa.

-Aiheeseen liittyviä uskomuksia olisi voinut olla enemmänkin, valtaosa oli ennestään tuttuja, eli taas liian lyhyt kirja.

2 kommenttia:

Moira Hermione kirjoitti...

Mistä tämä kirja on hankittu? :)

Irene Vermin kirjoitti...

Tilasin Bookplussalta tämän pari vuotta sitten.